رمز ارزها در سطح جهاني توجه بسياري را به خود جلب کرده‌ و اين پديده به يکي از مهم‌ترين موضوعات و در عين‌ حال چالش‌هاي اقتصادي در کشورهاي متعدد تبديل شده است






به گزارش ايبِنا، رمز ارزها در سطح جهاني توجه بسياري را به خود جلب کرده‌ و اين پديده به يکي از مهم‌ترين موضوعات و درعين‌حال چالش‌هاي اقتصادي در کشورهاي متعدد تبديل شده است. ارزهاي رمزنگار در ايران نيز سروصداي بسياري به پا کرده‌اند و همين مسئله باعث شده است ارزهاي رمزنگاري‌شده به يکي از عناوين جنجالي سال جاري در حوزه? اقتصادي و فناوري ايران تبديل شود.


در اوايل تابستان، موضوع رمز ارزها به‌صورت ناگهاني به يکي از داغ‌ترين موضوعات اقتصادي، فناوري، و انرژي کشور تبديل شد و توانير با انتشار اطلاعيه‌اي تا?کيد کرد باماينرها برخورد خواهد کرد و انشعابات برق استخراج‌کنندگان ارزهاي ديجيتال تا اطلاع ثانوي و زمان اعلام شرايط تخصيص برق به فعالان ماينينگ قطع خواهد شد و همين موضوع باعث شد تا علاوه بر قطع برق، هزاران مزرعه? استخراج رمزارز در سراسر کشور پلمب و تعداد زيادي دستگاه ماينر از سوي نهادهاي قضايي و انتظامي توقيف شود.


دولت در راستاي ساماندهي وضعيت رمز ارزها تصميم گرفته است در جهت قانون‌گذاري و ابلاغ اامات حرکت کند تا نگراني‌ها را از بين ببرد و از فرصت‌هاي اين فناوري مالي جديد به‌نفع اقتصاد کشور استفاده شود که در همين راستا نيز استخراج ارزهاي ديجيتال را به‌عنوان صنعت به رسميت شناخت و ضوابطي را منتشر و ابلاغ کرد که بر اساس آن ماينرها مي‌توانند با دريافت مجوزهاي لازم به‌صورت قانوني فعاليت داشته باشند. اما، ماينينگ صرفاً يکي از بخش‌هاي ارزهاي رمزنگار است و در بخش‌هايي همچون خريدوفروش رمزارزها، توليد و انتشار رمزارز و توکن‌هاي داراي پشتوانه? مشهود يا غيرمشهود در کشور اختلاف‌نظرهايي وجود دارد.


دولت وظايفي را در حوزه? رمزارزها و زيرساخت‌هاي صنعت استخراج ارزهاي رمزنگاري‌شده به وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات اعلام کرد که اين پروژه‌ها در دستور اقدام قرار گرفته و درحال پيگيري است. سکاندار اين وزارتخانه نگاه مثبتي به رمزارزها و فناوري بلاک چين دارد و بر همين اساس نشريه تازه هاي اقتصاد با محمدجواد آذري جهرمي، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفتگويي انجام داده تا از او درباره? نگاه دولت به صنعت استخراج رمزارزها و آينده? ارزهاي رمزنگار بپرسد، که مشروح آن را در ادامه مي‌خوانيد:


يکي از مهم‌ترين پرسش‌هايي که مطرح مي‌شود، بحث جايگاه رمزارزها در اقتصاد ديجيتال و آينده? اين پديده? فنّاورانه? مالي در اقتصاد ايران است. به‌نظر شما، ارزهاي رمزنگار حبابي تخيلي‌اند يا آن‌ها به يکي از بازيگران اقتصاد هوشمند تبديل خواهند شد؟


بايد توجه داشت که رمزارزها صرفاً يکي از محصولات فناوري انقلابي بلاکچين هستند که بدون شک در سال‌هاي آينده تحولاتي عظيم و زيرساختي در تمام عرصه‌ها به‌خصوص ارتباطات و نظام اقتصادي و بانکي ايجاد خواهند کرد. اعتقاد دارم بايد با فناوري‌هاي جديد همگام شد تا دچار عقب‌ماندگي نشويم و در اين راستا نياز است دولت و دستگاه‌هاي مسئول با فناوري‌هاي جديد به‌صورت قهري برخورد نکنند و براي استفاده از مزاياي آن نسبت به افزايش آگاهي، تعامل با بخش خصوصي، و قانون‌گذاري مناسب اقدام کنند.


اقتصاد هوشمندِ آينده اقتصادي است که صرفاً با تعامل با بخش خصوصي و بهره‌گيري از فناوري‌هاي نوين و کسب‌وکارهاي نوآورانه محقق خواهد شد؛ بر همين اساس، ضرورت دارد ايران نيز در راستاي تحقق اقتصاد هوشمند، بهره‌گيري از ظرفيت فناوري‌هاي جديدي همچون بلاک‌چين، رمزارزها، اينترنت اشيا، هوش مصنوعي، و… را به‌صورت جدي در دستور کار خود قرار دهد و دولت وظيفه دارد تا زيرساخت‌هاي لازم فعاليت و توسعه? کسب‌وکارهاي مبتني بر فناوري‌هاي جديد را براي گسترش اقتصاد فراهم کند.


رمزارزها و فناوري بلاک‌چين يکي از ارکان اقتصاد هوشمند هستند و در نظام اقتصادي و بانکي آينده جايگاهي ويژه خواهند داشت؛ بر همين اساس، بايد اين تحول را بسيار جدي گرفت و اقدامات لازم براي بهره‌گيري از فرصت‌ها و کاهش مخاطرات انجام داد، زيرا اگر عقب‌مانده شود، علاوه بر ازبين‌رفتن فرصت‌ها، شاهد تهديدات متعددي خواهيم بود و دولت نيز بر اساس روال گذشته نسبت به تحريم فناوري اقدام مي‌کند.از


ماينينگ رمزارزها را براي ايران جهنم مي‌دانيد يا معتقديد که دروازه? ورود به بهشت است؟


اعتقاد دارم که ماينينگ مسيري است که در نهايت به دو تونل ختم مي‌شود؛ تونل اول مسير بهره‌گيري از فرصت‌هاي صنعت استخراج ارزهاي رمزنگاري‌شده با رعايت اامات قانوني مطرح‌شده از سوي دولت است که با عنوان بهشت ماينينگ مي‌توان عنوان کرد و بر اساس آن دولت زيرساختي را فراهم مي‌کند و ماينرها با داشتن شرايط و مجوز با پرداخت تعرفه? مناسب برق نسبت به توليد ارزش به‌نفع خود و کشور اقدام مي‌کنند که دولت نيز به‌دنبال تحقق اين فضاست. اما، تونل ديگري وجود دارد که در آن فضايي خاکستري وجود دارد و دولت نسبت به سکوت يا اعلام ممنوعيت ماينينگ ارزهاي رمزنگار اقدام مي‌کند و ماينرها نيز با استفاده از برق ارزان فضايي آشفته را به ضرر کشور و صرفاً سودآوري براي خود فراهم مي‌کنند که نهادهاي امنيتي و حاکميتي از آن نگراني دارند ماينر ساز.


ماينرها در ايران معتقدند ورود و قانون‌گذاري دولت براي ايجاد مجوز و زيرساخت‌هاي لازم در زمينه? صنعت استخراج ارزهاي رمزنگاري‌شده حرکتي مثبت و رو به جلو است تا اين صنعت ساماندهي شود. اما، قوانين ابلاغ شده از سوي دولت ازجمله تعرفه? برق مشکلات متعددي دارد که بايد اصلاح شود و در غير اين‌صورت ماينرها از ايران به کشورهاي همسايه مهاجرت خواهند کرد و خروج سرمايه از کشور رخ مي‌دهد. به‌نظر شما، راهکار مناسب براي گسترش صنعت ماينينگ در کشور و رفع دغدغه‌هاي بخش خصوصي چيست؟


قانوني‌شدن استخراج ارزهاي رمزنگاري‌شده در کشور گامي براي خلق ارزش به‌نفع کشور و ساماندهي فضاي ماينينگ بود تا برق ارزان به‌عنوان سرمايه? ملي به حراج نرود. تا?کيد دارم که برق نبايد به‌صورت بسيار ارزان يا بسيار گران به ماينرها تعلق گيرد، بلکه بايد با قيمتي رقابتي و مناسب به ماينرها برق ارائه شود تا آن‌ها بتوانند به‌عنوان بازگيران بخش خصوصي علاوه بر خود براي کشور ارزش‌آفريني داشته باشند.


اعتقاد دارم درصورتي‌که ماينرها بتوانند در کنار نيروگاه‌ها مستقر بشوند، مي‌توانند به‌صورت توافقي و رقابتي تعرفه? برق خود را تعيين کنند که مي‌تواند به‌نفع کسب‌وکار آن‌ها و رفع دغدغه‌هاي موجود از سوي بخش خصوصي باشد و درعين‌حال نيز نيروگاه‌ها از سود بيشتر قيمت فروش برق به ماينرها نسبت به دولت مرتفع شوند.


ما در ايران مي‌توانيم فارم ماينينگ (مزارع استخراج رمزارز) داشته باشيم که تحت قوانيني در آن‌ها اقدام به استخراج بيت‌کوين و ساير رمزارزها شود و اين موضوع اگر تحت نظارت قانوني انجام شود مي‌تواند براي کشور سودآوري داشته باشد و به‌نفع کشور است.


به تازگي چند نيروگاه‌ به‌ خصوص نيروگاه‌هاي حرارتي که در شمال کشور فعاليت مي‌کنند، براي ارائه? برق به ماينرها اعلام آمادگي داشتند و تا?کيد کرده‌اند که دولت برق آن‌ها را خريداري نکرده و باعث شده است در آستانه? ورشکستگي قرار بگيرند و علاقه دارند با ماينرها براي فروش برق توافق داشته باشند. آيا اين مدل توافق دوطرفه براي فعاليت ماينرها و گسترش صنعت ماينينگ مطلوب‌تر نيست؟


يکي از موضوعات مهمي که بايد به آن توجه داشت اين بحث است که در ايران همواره مشکل ساعات اوج مصرف برق يا همان ساعات پيک را نداريم و صرفاً در تابستان در برخي ساعات شاهد پيک مصرف هستيم که براين‌اساس مي‌توان از زيرساخت صنعت برق کشور براي توليد رمزارز استفاده کرد که ارزش‌افزوده? ناشي از آن به‌مراتب نسبت به فروش برق با قيمت ارزان به کشورهاي همسايه ارزش بيشتري دارد.


اعتقاد دارم صنعت ماينينگ مي‌تواند باعث افزايش کي پي‌هاي نتورک برق کشور شود، اما بايد توجه داشت تا مزارع استخراج رمزارز در نزديکي نيروگاه‌ها باشد. درخواست نيروگاه‌هاي کوچک از دولت براي فروش برق به ماينرها فرصتي بسيار خوب براي استقرار ساماندهي‌شده? فعالان بخش خصوصي در کنار نيروگاه‌ها براي افزايش سودآوري نيروگاه‌ها، تا?مين نياز ماينرها، و کاهش هزينه‌هاي شبکه? توزيع برق است که موافقت با آن فرصت‌هاي مناسبي را خلق خواهد کرد.


آيا وزارت ارتباطات در زماني که فضاي خاکستري در کشور حاکم بود، براي ماينينگ مجوز داد؟


وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و ارگان‌هاي وابسته به آن هيچ مجوزي در خصوص استخراج ارزهاي رمزنگاري‌شده به کسب‌وکارها ارائه نکرده‌اند، زيرا مجوزي در اين زمينه وجود نداشته است. اما درحال حاضر که دولت ماينينگ را به‌عنوان صنعت به رسميت شناخته و ضوابط لازم را اعلام کرده است، وزارت ارتباطات آمادگي دارد از ماينرهاي ايراني داراي مجوز و شرايط لازم که قصد فعاليت به‌صورت گسترده دارند حمايت کند و در همين راستا نيز منطقه? ويژه? اقتصادي پيام فرصتي خوب براي استقرار و فعاليت آن‌ها به‌صورت قانوني براي توليد رمزارز است.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : کشور ,دولت ,ماينرها ,ارزهاي ,صنعت ,استخراج ,ارزهاي رمزنگاري‌شده ,استخراج ارزهاي ,ارزهاي رمزنگار ,صنعت استخراج ,وجود دارد ,استخراج ارزهاي رمزنگاري‌شده ,صنعت استخراج ارزهاي ,براي توليد رمزارز ,کشورهاي متعدد تبديل
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ویکی چجور راهنماي پزشکي زنان Gabby تنها نمايندگي خدمات و تعميرات لوازم خانگي انرژي موزيک باربری پونک - باربری جابه جا بار repairapplaince به وبلاگ من خوش آمديد